lauantai 18. lokakuuta 2014

"Olen kaunis!"-projektin satoa

Nämä ihanat naiset ovat ottamissaan kuvissa kauniita. Riittävän, sopivan, upean kauniita. He heijastavat selfie-kuvissaan jotain, joka heille on tärkeää. Jotain, jota he haluavat olla.

Muutamalta sain useammankin kuvan ja mielenkiintoisia ajatuksia siitä, minkä prosessin he kävivät läpi ottaessaan kuvat. Eräs nuori kaunis nainen huomasi ottaneensa ensin mielistelevämmän kuvan, sellaisen, "joka saa instagrammissa paljon tykkäyksiä". Otettuaan sen, hän huomasi, että se oli vain pintaa. Kuva ei vastannut sitä, minkälaisena hän itse oikeasti kokee itsensä kauniina.

Toinen nainen kertoi siitä, kuinka on vaikea uskaltaa sanoa itsestään, että on kaunis. Kuinka hän muistaa kuulleensa karjalaiselta isoäidiltään, kuinka tämä oli saanut pienenä tyttönä selkäänsä, kun oli kysynyt omalta äidiltään: "Ooks mie kaunis?"


Miltä tuntuu katsoa näiden kauniiden naisten omakuvia? Mitä ajatuksia selfiet sinussa herättävät? Ovatko kuvat mielestäsi pinnallisia? Vai näetkö ehkä sittenkin syvemmälle? Ovatko kuvat sinusta kauniita, epätoivoisia, vahvoja, narsistisia, kauneusihanteiden mukaisia? 

Kuvitteletko näkeväsi objektin? Uskotko, että nämä naiset yrittävät olla mieliksi?

Kun kuulostelet ajatuksiasi, mieti kertovatko ne oikeasti jotain näistä naisista - vaiko sittenkin ehkä enemmän jotain sinusta. Siitä, mitä sinä itse ajattelet kauneudesta. Siitä, mitä ajattelet itsestäsi. Mistä ajatuksesi juontavat?

Mieti myös, miksi et ehkä luota siihen, että nämä naiset tasan tarkkaan tietävät, mitä he tekevät. Etteivät he suinkaan ole objekteja, uhreja, vaan sittenkin tekijöitä. Oman itsensä sankarittaria. Uuden ajan itsenäisiä, itsevarmoja, itselleen kauniita naisia. He eivät tarvitse katsojaa, ketään, kenen silmien kautta he olisivat kauniita.

Kerään projektiini kaikenlaisia ajatuksia. Jos projekti herättää sinussa jotain, olisin todella kiitollinen kaikenlaisesta palautteesta osoitteeseen: frauanniberlin@gmail.com.

"Olen kaunis!"-projekti ei ole vielä läheskään valmis. Jos haluat itse osallistua projektiin, olet tervetullut näiden kauniiden naisten joukkoon. Haasta myös ystävättäresi mukaan! Tarvitsen vielä PALJON enemmän selfie-kuvia! Lisää tietoa projektista löydät täältä ja täältä.

Kiitos jo nyt kaikille näille kauniille naisille kuvistaan! Olette upeita! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti