perjantai 18. huhtikuuta 2014

Kirjoja yöpöydälläni

Tänään tartuin taas jälleen tähän upeaan Erich FROMMin kirjaan ja silmäilin siitä suuren osan seisoviltaan kirjahyllyni edessä. Saimme kirjan noin kymmenen vuotta sitten häälahjaksi ja se oli tuttu jo sitä ennen sosiologian opinnoista. Suosittelen lämpimästi kaikille parisuhteessa oleville, mutta myös ihmisyydestä ja yhteiskunnasta kiinnostuneille!

Jos en juuri satu seisomaan kirjahyllyni edessä, luen tällä hetkellä kahta muuta kirjaa samanaikaisesti - yleensä sängyllä maaten:

- Kirjallisuuden nobellin palkinnon 1912 saaneen Gerhart HAUPTMANNin päiväkirjamerkintöjä: "Buch der Leidendschaft".

- Francoise Giroudin kirjoittamaa elämänkertaa Alma MAHLERISTA, joka lasketaan kaikkien seuraavien suurten taiteiljoiden muusaksi (osan kanssa hän oli naimisissa, osan ei): Gustav Klimt, Gustav Mahler, Walter Gropius, Oskar Kokoschka, Franz Werfel. Näiden lisäksi tällä femme fatalella oli monta muutakin miestä listallaan. Arvostelematta Alman elämää moraalisesta näkökulmasta, koen suurta mielenkiintoa hänen persoonaa kohtaan ja yritän päästä selville siitä, mikä tässä naisessa sai näin monta suurta taiteilijaa tuottamaan suurimmat teoksensa juuri Alman siivittämänä. Hyllyllä odottaa myös Alman kirjoittama omaelämänkerta ja monta muuta kirjaa hänestä.

Myös seuraavat kirjat odottavat kärsivällisetsi lukijaansa (monen muun rinnalla):
- Charles Bukowskin runokokoelma
- Rübezahl
- Juhani Aho: Juha
- V.A. Koskenniemi: Kootut runot


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti