maanantai 21. huhtikuuta 2014

Flohmarkt am Ostbahnhof

Tänään olimme Hildan kanssa kahdestaan Ostbahnhofin kirppiksellä. Tässä kuva kotimatkalta. Kuvassa näkyy pätkä kuuluisaa East Side Gallerya, eli entistä Berliinin muuria.

East Side Gallery
Löysin ihanuuksia: vanhoja postikortteja paikasta, josta haaveilen. Muutama päivä sitten kerroin lukevani kirjallisuuden Nobellin palkinnon saaneen Gerhart Hauptmannin kirjaa. Syy sille, miksi luen juuri tätä kirjaa juuri nyt on kovin monimutkainen, mutta yksinkertaistettuna syy on seuraava: Asumme Berliinin kaupunginosassa nimeltä Friedrichshagen, joka on Müggelsee-järven rannalla. 1888/1889 tänne aivan melkein naapuriin perustettiin juuri Gerhart Hauptmannin (joka asui noin 10 km päässä Erknerissä) ja runoilijoiden Bruno Willen, Peter Hillen ja Wilhelm Bölschen ideasta runoseura nimeltä Friedrichshagener Dichterkreis. Sen jäseneksi lukeutui moni kuuluisa henkilö kuten esimerkiksi myös Knut Hamsun ja Rudolf Steiner.

Monella näillä Friedrichshagenissa asuvalla kirjailijalla oli myös maalaistiluksensa Schlesienissä (nykyisen Puolan alueella), Riesengebirgen vuoristossa. Haaveilen sinne pääsystä. En vain siksi, että harrastan vaellusta, tai koska matkaa ei ole montaakaan tuntia autolla (!!!), vaan myös näiden kirjailijoiden herättämän mielenkiinnon takia.

Tässä kirppikseltä löytämiäni vanhoja postikortteja vuosisadan alusta, jolloin Gerhart Hauptmann asui osan vuodesta näiden vuorten rinteellä sijaitsevassa Agnetendorfissa:












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti