tiistai 10. kesäkuuta 2014

Joka päivä jotain hyvää

Olen viime viikon aikana leikkinyt uudenlaista leikkiä. Sen nimi on: "Mitähän kivoja yllätyksiä tänään löytyy polun varrelta?" Leikin säännöt ovat seuraavat:

- Herää hymysuin, jos mahdollista.

- Mieti heti alkuun, jo ennen kuin nouset, kaikkea sitä hyvää, ihanaa ja ilahduttavaa, mitä tänään voisi tapahtua. Yritä olla kuin innostunut lapsi, jolle kaikki on mahdollista eikä mikään mahdotonta.  Tärkeää tässä kohtaa on olla nimeämättä kuitenkaan mitään liian tarkkoja odotuksia. (Tarkoitus on ilahtua päivän mittaan, ei pettyä!)

-Syö mieluiten mansikoita aamupalaksi.

- Juo aamukahvi ja yritä keskittyä tähän hetkeen, olla läsnä. (Yritä poistaa mielestäsi huolet tulevasta. Niiden aika on ajallaan...) "Tämä hetki" minun aamussani on yleensä: lasten kohtaamista, heidän pelleilyyn osallistumista, olla hermostumatta kaatuneesta mehusta, sanoa "ei haittaa!", keskustella autossa matkalla tarhaan esikoisen kanssa siitä, "kuka loi Jumalan..."

- Päivän kuluessa huomaa esimerkiksi viileä tuuli, kaunis perhonen, aamun raikas tuoksu, kesäillan täyteläinen rauha. Kukka, hymy, ilme...

- Tee jotain sponttaania, mitä olet itse pitänyt ehkä hieman hulluna. Riko joku rajasi - ainakin kerran päivässä. Virkistää kummasti mieltä!

- Älä tulkitse lenkkipolulla näkemääsi sisiliskoa, kaunista maisemaa, onnen tunnetta hyvin tehdystä työstä tai illan viinilasillista SATTUMANA, joka kuuluu sinulle, johon sinulla on oikeus, jonka olet ansainnut, vaan LAHJANA, joka annetaan. (Jos olisi käynyt toisin, nenästäsi saattaisi kasvaa jo horsmaa! Ajattelepa sitä!)

Jos et tulkitse sitä, mitä sinulla on, itsestäänselvyydeksi ja oikeudeksi, silloin osaat olla siitä myös kiitollinen!

Nämä eivät ole uusia ajatuksia ja ne kuulostavat ärsyttävältä motivaatiotreeniltä - mitä ne ovatkin.

Mutta olen viime viikon aikana onnistunut keräämään päivittäin polkuni varrelta kaiken värisiä ja muotoisia kukkia, joita en ole ennen edes huomannut. Ja kas kummaa: iltaa kohti käteeni oli päivittäin kertynyt suuri kimppu kaikenlaista kivaa, ihanaa ja ilahduttavaa.

Esimerkkejä viimeviikolta:
-  Maksaessani juhlakenkiä, ne olivatkin yllättäen alennuksessa ja maksoivat monen kympin sijaan vain 8,50 €.
- Minut kutsuttiin grillaamaan rakkaiden ihmisten kanssa, vaikken olisi sitä sinä päivänä ja niissä olosuhteissa odottanut. Kuvio oli sen verran monimutkainen. Katsellessani ilta-auringossa kimaltelevaa järveä olut toisessa ja makkara toisessa kädessä, kaikkien rakkaiden lasten (omien sekä ystävien) pyöriessä ympärilläni, tajusin olevani hyvin onnellinen.
- Mennessämme täpötäydelle rannalle lasten kanssa, saimme parhaan mahdollisen paikan - jota kukaan muu ei ollut huomannut. Siellä oli oma rauha, veteen pääsi suoraan, varjoa, äidillä oli suora näkymä lasten leikkeihin... Kuulostaa ehkä pieneltä ilolta, mutta tämä seikka lahjoitti minulle ja lapsille ehkä tämän kesän ihanimman päivän.
- Tapasin sattumalta vanhan ystävän.
- Sain yllättäen kukkia.

Mitäköhän kivaa tänään tapahtuu? Jänskää!

Rannan paras paikka ja valaistuminen... tai ainakin kiitollinen mieli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti