sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Plänterwald

Tänään juoksin Plänterwald-juoksun täällä Berliinin idässä, lähellä kotia. Juoksu oli ihanan pieni, vain noin 700 juoksijaa. Ilma oli aurinkoinen ja keväisen lämmin kymmenine plusasteineen. Tarjolla oli 5 kilometrin kierroksia aina 20 kilometriin saakka. Itse juoksin kolme kierrosta, eli 15 km.

Olen kerran juossut puolimaratonin, mutta siitä on vuosia. Sen jälkeen sain lapsia. Juoksu jäi, kun koko ajan oli joko raskaana tai imetti. Nyt olen juossut säännöllisesti (3x viikossa) jo yli puolitoista vuotta. Kokemusta on lähinnä kympin kilpailuista.

Siksi tämä juoksu oli uusi ja haastava. En oikein osannut arvioida tarkkaa tavoiteaikaa uudelle matkalle. Ajattelin, että jos paras aikani kympillä on 00:57:00, silloin olisi ihan hyvä tavoite juosta 01:30:00 15 km-etäisyydellä.

Fakta on, että mitä pidempi matka, sitä enemmän minuutteja kertyy loppua kohti per kilometri. Väsyneet lihakset hidastavat kummasti!

Juoksin ajan 01:30:31. Eli ihan ok. Ja kaiken lisäksi oli tavallista huonompi juoksupäivä: jaloissa ei oikein tuntunut olevan voimaa ja maha kramppasi. Olen siis sangen tyytyväinen tulokseen.

Seuraava tavoitteeni on 30.3.2014 kuuluisa Berlin-puolimaratoni, jolla juostaan säännöllisesti maailmanennätyksiä. Tavoiteaikani tuolle etäisyydelle on jotain 02:05:00 ja 02:10:00 välillä. Saa nähdä miten käy!

Ja taas yksi kuva uskollisista juoksuystävistäni, lenkkareistani!
(Tämä kuva ei ole otettu +10 C asteisessa kevätsäässä)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti